Trädgård

Guacamole om 20 år

AvokadosHoppet är det sista som överger människan, säger man. Och även om trädgård inte är så allvarligt som historien om Pandoras ask, som jag tror att det här ordspråket härstammar ifrån, så stämmer det väl in på en trädgårdsamatör som mig.

Jag brukar peta ner både det ena och det andra i jorden (frön och kärnor alltså…) och hoppas på att få se det växa. Är det inte citronkärnor så är det, som nu, avokadokärnor. Just citronkärnorna gick det inte alls med. Jag hoppades och hoppades men fick till slut se mig besegrad. Det blidde ingenting!

Läste någonstans att om man tar citronkärnor från ett sådant där litet citronträd som man köper i mataffären (det var sådana kärnor jag fick med mig från ett fikabesök) så kan det vara så att de plantorna är så hårt framtagna att kärnorna blivit sterila. Vad vet jag, det var i alla fall roligt att testa.

HuvaNu sätter jag stort hopp till att få avokadokärnorna att växa. De står nu under växtbelysningen på värmematta, med toppluvor av plast över sig, för att få det varmt och gott.

Kanske har jag om några år ett alldeles eget litet avokadoträd. Hoppas kan man ju alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s