Trädgård

Solvarma krusbär

Som liten åkte min morfar och jag ofta på olika utflykter eller hälsade på hos folk han kände. Det var alltid så roliga benämningar på människorna vi besökte. Hans-Åke på Hultet, Bengt i Skarva, Hilding på ett ställe som jag tyvärr inte ens minns hur det stavas längre. Det är många år sen nu. Då och då åkte vi och hälsade på farbror Oskar. Oskar var morfars kusin och han var gift med en dam som hette Rut.

Hos Rut och Oskar fick man saft och kringlor och de hade en hammock på uteplatsen och jag tyckte det lät så roligt om den när jag rofyllt gungade fram och tillbaka. Efter fikat kunde man gå på upptäcktsfärd i deras stora trädgård och jag minns i detalj en sommar, trots att det måste vara närmare 30 år sen, hur jag upptäckte krusbärsbuskarna för första gången. Åh, dessa solvarma och goda bär som jag fick proppa i mig hur mycket jag ville av. Vilken lyx!

Ända sedan dess har jag tänkt att när jag blir stor ska jag också ha en trädgård med krusbärsbuskar. Och gärna en hammock också!

Det börjar bli hög tid att skaffa den där krusbärsbusken nu.

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s