Trädgård

Trädgårdstetris, oregano och kaffe

Någon gång i tiden har det planterats oregano i trädgården. Den här oreganon har fått sprida sig fritt och med åren blivit till ett ogräs. Det är oregano ÖVERALLT! Jo, det är visserligen fint och luktar gott och humlorna gillar den, men den har spridit sig med tjocka rötter över hela trädgården. Och fort går det! Jag gjorde förra sommaren ordning två nya rabatter och rensade ogräs i alla de befintliga och då fanns ingen oregano kvar där. Trodde jag, ja. Redan nu har oreganon tagit fart för i år och den dyker upp i alla rabatter jag har och överallt i gräsmattan. Det är i och för sig lite kul när man tänker på det, att varenda gång jag klippte gräset förra sommaren så luktade det pizza!

Björnbär
En solig dag i januari började jag att jaga taggiga björnbärsgrenar.

Något annat som sprider sig överallt är taggiga grenar från björnbär och hallon. Man får väl ta det goda med det onda, det är ju underbart att kunna plocka bär i sin trädgård, men liksom med oreganon så behöver det ju inte växa överallt. Jag har därför, sedan tidigt i år, gått på rensarstråt i trädgården. Jag började redan en solig dag i januari att jaga björnbärsgrenar och häromdagen blev jag färdig med rensningen av hallonsnår och oregano i ytterligare en ny rabatt. Till rabatten behövdes en kant och det fick bli lite efter devisen ”Man tager vad man haver”. Jag drömmer, som så många andra, om fina rabattkanter i cortenstål men man kan inte göra allt man vill direkt, så jag samlade ihop lite tegelstenar jag hittat och använde dessa. Jag har tidigare använt stora stenar som jag hittat i marken när jag grävt rabatter men nu hade jag inte några sådana den här gången. Det blev nästan som att spela tetris för att få till kanten och det ser kanske inte mycket ut för världen just nu men jag tror nog att det blir bra sen när jag har fullt med blommor där som blommar.

Det tog en timme av grävande och pusslande, alldeles lagom mycket tid, och sen var det klart. Efter det tog jag med mig en mugg kaffe ut i trädgården, med Donut i släptåg, och satte mig med solen i ansiktet och njöt. Det var underbart, ända tills jag lämnade uppsikt över muggen en kort sekund och Donut hann bita tag i handtaget och hällde ut kaffet och sprang iväg med muggen. Jaja, så kan det gå. Dagen har i alla fall varit fantastiskt härlig med strålande solsken och klarblå himmel och jag kan se att det börjar bli lite liv i trädgården igen.

/Viktoria

Mugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s