Trädgård

En ogräslig helg

Ogräs
Ogräsrabatten som den såg ut innan jag började rensa.

I min trädgård finns en rabatt som inte fått någon kärlek på många år. Förra sommaren, som var mitt första år med trädgård, hann jag inte med att ta hand om den så den fick helt enkelt gå under namnet ”ogräsrabatten” och har varit lite av ett dåligt samvete för mig. Och oj, så ogräset har fått kalasa och breda ut sig! Den här helgen var det så dags för mig att börja gräva och göra något åt den hemska rabatten.

Gräva
Gräva, gräva, rensa, rensa…

Egentligen var inte planen att ta tag i det projektet riktigt än men så kom svärmor förbi. Ja, nu var det inte så att hon sa något om just det men med sig hade hon MASSOR av olika plantor som hon grävt upp och delat från sin dotters trädgård och som hon tyckte jag skulle ha. Hurra, vilken härlig överraskning! Men hjälp, var skulle jag nu placera allt? Jag funderade och funderade och beslutade mig för att det nu var läge att göra ”ogräsrabatten” till en perennrabatt istället.

Bättre
Början på någonting bättre.

Jag har grävt och grävt och rensat som en tok och nu är rabatten nästan färdig. Bara lite finjustering kvar samt en hel del luckor som behöver fyllas på framöver. Sedan innan fanns där bland annat Strutbräken, någon sorts liljor, pion och rosenbuskar och jag har nu fyllt på med röd julros och ännu mer buskpioner. Jag fick också bland annat Rosenincarvillea, vita julrosor och Löjtnantshjärta men dessa har jag inte bestämt någon plats för än.

Schersmin
Schersminen fick ta plats vid bersån.

Ett par dagar senare, efter att svärmor varit här, kom min allra bästa Plantertant-vän förbi på en fika. Med sig hade hon en Schersmin och då var lyckan total för mig för en sådan har jag velat ha ända sedan jag skaffade trädgård. Den fick bli en del i projektet ”Drömmen om en berså”, som ej är riktigt klart än. Åh, så jag ser fram emot att sitta och dricka kaffe i min berså och känna den underbara doften av Schersmin!

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s