Trädgård

Pionvallmo en masse

PionvallmoFörra sommaren blev både jag och humlorna mycket förtjusta i pionvallmo. Dessa pom pom-bollar, som såg ut som att de var gjorda av silkespapper, gjorde mig så himla glad. Dessutom blev de lämnade ifred av rådjur såväl som mördarsniglar vilket alltid är ett plus så klart. Till och med frökapslarna, när blombladen ramlat av, var riktigt fina och  de fick stå länge och stoltsera i vaser inne i huset.

Frökapslar
Finare fröpåsar är svårt att hitta.
Senare klippte jag av blomskaften och sparade själva frökapslarna i en låda, ända fram till idag då jag plötsligt kom på att jag hade dessa undangömda dyrgripar. Jag klippte av hatten och det var så mycket fröer där inne att jag tror att jag får ägna en hel rabatt åt pionvallmo i år. Tur att jag redan hunnit med att gräva upp och göra ordning två nya rabatter i år.
Pionvallmofrö
Det kommer bli mycket pionvallmo i trädgården i år.

Som om dessa fröer inte var nog så råkade jag tidigt i år, när längtan efter våren var stor, beställa två fröpåsar med pionvallmo från Impecta. Kan knappt vänta tills jag får börja direktså fröerna men tyvärr har vi ett tokigt aprilväder idag så det får tyvärr vänta. Den senaste timmen har vi haft sol, ösregn, snöblandat regn samt hagel. Ack och ve, denna ständiga väntan på bättre väder!

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s