Trädgård

Man tager vad man haver

Plymspirea
Plymspirea

Tidigare i våras klippte jag ner blomsterställningarna på vår vita Plymspirea och bara för någon vecka sedan oroade jag mig för att jag gjort något fel då den såg så liten och klen ut, men titta nu! Så, åter till blomsterställningarna och rubriken ”Man tager vad man haver”. Dessa nämnda blomsterställningar var rejäla och fina så därför sparade jag dem och tänkte att de kunde vara bra att ha. Så rätt jag fick! Istället för att åka till blomsterhandeln och köpa blompinnar och andra klätteranordningar har jag återanvänt pinnarna jag sparade och dessa hjälper nu både Busk-krasse, Atlasblomma och en Passionsblomma att klättra.

Växtstöd3
Här klättrar Atlasblomma på pinnar från Plymspirean. Snart ska det klättra Luktärt här också.

Samma återanvändningsprincip använder jag när jag gör nya rabatter. Där jag gräver hittar jag sten (så mycket att det är rena ”Kristina från Duvemåla” här…) och dessa använder jag sedan som kantsten.

För ett par veckor sedan hälsade jag och min goa granne Susan på några gubbar på en emballage-firma och frågade om de hade några pallkragar över. Jodå, det hade de så vi fick med oss fyra pallkragar var hem. Så, istället för att köpa nytillverkade (som jag gjorde till min första pallkrage-odling, ska tilläggas) så återanvände vi gamla. Hur fiffigt var inte det? Dessutom ska jag ändå måla pallkragarna i Falurött för att matcha staketet och huset så då gjorde det ju inget att de såg välanvända ut när jag fick dem.

Varför köpa nytt när man har möjlighet att återanvända?

/Viktoria

 

One thought on “Man tager vad man haver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s