Trädgård

Blomsterfynd

Gladiol
Jag har fyndat Gladiolus-lökar två år på raken.

När man har en stor trädgård (med mina mått mätt är den stor) så kan det vara roligt att göra blomstershopping-fynd då och då. Förra veckan blev det både fyndande och… eh… inte fyndande, men en hel del blomstershopping i alla fall!

En av dagarna hade jag vägarna förbi ett område där det finns en Lidl. Jag har faktiskt inte varit på Lidl så många gånger innan men jag har hört från så många olika håll att deras växter är väldigt bra och prisvärda. Det var därför dags för mig att avlägga en visit och kolla in deras blomsterhörna!

Efter ett mycket trevligt blomstersamtal med en dam som stod vid växthörnan fick jag med mig en Passionsblomma, en Kamelia samt ett par stycken rosa Brudslöja hem. Åtminstone tror jag att det var Brudslöja, det stod nämligen inget svenskt namn utan bara på tyska och latin, om jag minns rätt. Något i huvudet mitt sa i alla fall att det skulle vara Brudslöja men det kan ju visa sig framöver att jag hade riktigt fel. Spännande! Alla växter kostade 25 kronor styck. Var inte det ett fynd så säg!

Rosa brudslöja
Kan det här vara rosa Brudslöja månne?

Några dagar senare var det något som drog mig bort till Ica. Hade egentligen inget riktigt ärende dit utan fick mest för mig att kolla lite. Skumt, kan tyckas. När jag kom in såg jag att de reade ut massor av lökar. Hurra! Precis som förra året fick jag med mig 10 stycken Gladiolus-lökar hem för 15 kronor. Förra året hittade jag samma fynd mycket senare på säsongen, fast de växte och blev fina trots den sena planteringen.

Astillbe
Här ska det förhoppningsvis växa rosa Astilbe i framtiden.

Fick även med mig några Astilbe-knölar hem och planterade dem vid en skuggigare del av trädgården. Nu håller jag tummarna för att det ska börja växa!

Jag råkade också ta en sväng in på Blomsterlandet och fick med mig en Klematis och en rosenbuske hem och till helgen åkte jag och sambon till Plantagen och då kom vi hem med två rosenbuskar till, ytterligare en Klematis och lite annat. Inga fynd, men ack så lyckobringande! Mer om dessa rosor och Klematis och var jag placerat dessa kommer jag nog antagligen skriva om framöver.

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s