Trädgård

Mitt trädgårdsskafferi

20170606_133832Jag har svårt att beskriva känslan som uppstår när jag får gå ut i min trädgård och skörda något som jag sen tar med in i köket och tillreder. Det är en blandning av oerhörd lycka, stolthet och… ja, en känsla av att komma hem, göra rätt, något som är så självklart och litet men samtidigt så stort. Låter flummigt, men det är faktiskt så det är.

Häromkvällen blev jag sugen på en omelett. Hittade lite getost i kylskåpet men vad skulle jag ha i mer? Så kom jag ju på att jag har tre olika sorters spenat ute i trädgården som är redo att användas. Det är inte helt självklart för mig än att jag faktiskt kan gå ut och skörda. Jag glömmer liksom bort det och får påminna mig själv.

Min sambo köpte en Vitamix-blender förra veckan och han har nu fått dille på att göra smoothies. Det är den ena varianten efter den andra, till morgon, till middag, till efterrätt och på kvällen. Kål, kiwi, spenat, hallon, jordgubbar, apelsiner, avokado, äpplen, banan och ananas går åt som smör i solsken hemma hos oss just nu.

Den här helgen fick vi köpa en massa frukt och grönt för att inviga maskinen men jag riktigt myser för mig själv när jag tänker på att inom en rätt så snart framtid kan jag gå ut i trädgården och hämta ingredienser till våra smoothies.

Mumsfilibabba!

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s