Trädgård

Sköna bönor

20170606_122503
Nu tittar bönorna upp i ena pallkragen.

Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir bra ändå. Inte hade jag planerat att införskaffa fler pallkragar, men det råkade jag göra ändå och jag skrev om det i ”Man tager vad man haver”. Jag hade heller inte tänkt att sätta bönor i en hel pallkrage men nu råkade det bli så också och det har ju att göra med den där trevliga fikastunden hos svärmor för flera månader sedan.

20170606_122451 1
Hej där lilla vän!

I förrgår såg jag i alla fall att bönorna tittade upp. Nu vet jag inte riktigt vilka bönor det är men det kan bli en trevlig överraskning framöver. Jag är dock helt säker på att en av sorterna är Busk-böna för de kommer från min skörd från förra året. Resten av bönorna kommer från Tjeckien eller något sådant, så jag hade bara bilderna på framsidan av påsen till hjälp och jag är ingen bönexpert direkt men jag tror det är Borlottibönor, franska bönor och purpurbönor. Ett bönmysterium som heter duga!

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s