Trädgård

Pionblomning

20170621_125207Egentligen är den här pionen inte min främsta favorit direkt men den fanns redan i trädgården när jag flyttade hit, och visst är det ändå underbart när den blommar! Skulle vara roligt att få reda på vad den heter. Det är fortfarande ganska så många buskar och blommor i min trädgård som jag inte vet namnet på än men då och då får jag ett svar på vad de olika växterna kan tänkas heta.

20170621_125232
Pionknölarna från Amsterdam verkar trivas.

Tidigare i våras satte jag flera nya pioner som nu växt till sig. Dock brukar pioner inte blomma första året efter att man satt knölarna, eller flyttat dem, så jag får ge mig till tåls ett år till. Kul ändå att se att de har tagit fart. Vilka sorter det är vet jag inte än. Några av knölarna tror jag ska vara Bondpion och så satte jag ju en vit och en rosa pion som jag fick med mig hem från Amsterdam. Ska bli roligt att se hur det blir i Pionrabatten nästa år. I år får jag dock hålla till godo med den pion jag redan har, favorit eller ej. 

/Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s